Algab üleeuroopaline liikumisnädal Move Week

Täna algab suurim üleeuroopaline harrastusspordi ja füüsilise aktiivsuse teemaline liikumisnädal MOVE Week, millega kutsutakse inimesi ennast liigutama ja selle kaudu tervemad ning rõõmsamad olema. Eestis on praegu sündmusi registreeritud 150, see teeb Eestist ühe suurima osavõtuga riigi Euroopas.

29. septembrist kuni 5. oktoobrini toimuv MOVE Week on iga-aastane liikumisnädal ja osa Rahvusvahelise Spordi ja Kultuuri Liidu ISCA kampaaniast NowWeMOVE (Nüüd me liigume), et panna eurooplased ennast rohkem liigutama ja füüsilisest tegevusest rõõmu tundma. Suurem eesmärk on saada 2020. aastaks veel 100 miljonit inimest üle Euroopa liikuma. Liikumisnädalal korraldatakse 33 Euroopa riigis ligi 3000 spordisündmust, et inimesed leiaksid tee liikumisharrastuse juurde.

„Ettevõtmise jõud peitub liikumisagentides, kes igas maakonnas midagi liikumisega seotut korraldavad. Seega on liikumisnädal just nende inimeste nägu, kes seda teevad ja ideid välja käivad. Sel aastal on kavas väga erinevaid sündmusi, nii suuremaid kui väiksemaid, mõeldud on nii vanadele kui ka noortele, ja erineval tasemel osalejatele. Kaasatud on ka palju koole ning ettevõtteid,“ ütles Tiina Kiislar, Move Weeki Eesti koordinaator.

Move Weeki suurtoetaja Eestis ja mujal Euroopas on Coca-Cola, kelle eesmärgiks on propageerida aktiivset elustiili ja tõsta inimeste teadlikkust liikumise olulisusest. „Erinevad uuringud näitavad, et inimeste energia tarbimine ei ole aastatega oluliselt kasvanud, kuid rasvumise ja ülekaalu peamiseks põhjuseks on see, et me lihtsalt ei liigu piisavalt. Teisisõnu me peaks vähem istuma ja leidma rohkem võimalusi liikumiseks. Siinkohal oleme kaasanud ka oma töötajad ning kõigile meie töötajatele üle Baltikumi toimub Move Week´i raames aktiivne liikumispäev, kus lisaks sportlikele ettevõtmistele on võimalik kuulata ka erinevate toitumisekspertide nõuandeid tasakaalustatud toitumisest. Tegemist on traditsiooniga, mis on ettevõttesiseselt toimunud viimased neli aastat ning mis paneb igal aastal liikuma kõik Baltikumi Coca-Cola ligi 450 töötat,“ kommenteeris Coca-Cola Baltikumi kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts.

Taustainfo:

Move Weeki korraldajad on Rahvusvaheline Spordi ja Kultuuri Liit (International Sport and Culture Association – ISCA) ja Euroopa Jalgratturite Liit (European Cyclist Federation – ECF). Eesti korraldajateks on Eestimaa Spordiliit Jõud, MTÜ Spordiaasta, kes annab välja spordipealinna tiitlit ja Eesti Olümpiakomitee projektiga Liikumisaasta.

 

Failiga on kaasas info Move Week raames toimuvate ürituste kohta.

 

Lisainfo:

Tiina Kiislar

MOVE Weeki Eesti koordinaator

+372 56 48 11 29

www.estonia.moveweek.eu