Läänemaa alustas liikumissarja “Mina liigun, liigu Sina ka!

Selleks, et inimesed ka pimedatel talvekuudel tee liikumise juurde leiaksid on Läänemaa spordiliit Läänela käima lükanud valdade sariürituste projekti “Mina liigun, liigu Sina ka!”.

Sariliikumise eesmärk on tõsta Läänemaa inimeste teadlikkust liikumisharrastuse kasulikkusest ja tuua inimesed kodudest välja värskesse õhku, seejuures pole oluline, mis ala harrastatakse, peaasi on liikuda. Ürituse käima tõmbamiseks kasutatakse rahvusvahelist liikumisnädalat Move Weeki, mis algab  täna, 29. septembril. Viimane sariüritus on kavas märtsis.

Projektiga on liitunud viis Läänemaa omavalitsust – Nõva, Vormsi, Ridala, Kullamaa ja Lihula.

Spordiliit Läänela tegevjuht Ülle Lass usub, et igas vallas võiksid olla positiivsed liikumisharrastuse eestvedajad, kes oma eeskuju ja initsiatiiviga inimesed kodudest välja tooks. „Spordiliit Läänela võimalus panustamiseks ongi valdade utsitamine, heas mõttes propaganda ning pidev teavitus hea tervise olulisusest. Meie utsitame valdu, vallad utsitavad inimesi. Loodame, et vallad saavadki just taoliste projektidega aru, et sporditöötaja olemasolu on äärmiselt vajalik!“ lausub Lass.

Esimene sariüritus toimub valdades käimasoleva liikumisnädala raames. Seejärel koordineerib iga omavalitsus enda sariürituste sisu ning kuupäevi juba ise. Näiteks Vormsi valla avaüritus on  Kepikõnni ABC, seda traditsioonilisel mädakalafestivalil 4. oktoobril. Edasised üritused toimuvad Vormsil iga kuu esimesel laupäeval. Kõikide valdade liikumissündmused on üleval Facebooki lehel "Mina liigun, liigu Sina ka!".

Iga projektis osaleja saab endale spordipassi, joogi ja rinnamärgi ning need,

kes osalevad igal etapil, saavad märtsikuus auhinna. Peale selle loositakse ka välja toredaid auhindu ja jagatakse tunnistusi.

Lassi sõnul ollakse liikumise vajalikkusest üha enam teadlikud. “Inimesed vajavad tagant tõukamist. Kõik me teame, et teekond diivanilt ukseni on kõige raskem. Projekt "Mina liigun, liigu Sina ka!" ongi just enda eeskuju näitamine ja sõbra kaasa kutsumine,” ütleb Lass.

Tema sõnul peab igaüks leidma just endale sobiliku viisi liikumiseks, et värskes õhus viibida ja mitte liialt tervist koormata. “Ridala valla kalendris on näiteks väga tore liikumismõte, nimelt lähevad valla elanikud detsembrikuus koos RMK-ga kuuske otsima,” toob ta näite ühest ühisest ettevõtmisest.

Liikumisnädalal on Läänemal kavas ühtekokku 13 sündmust, kust igaüks leiab midagi meelepärast. Näiteks Disc-golfi koolitus Paliveres, matkapäev Kullamaal, kepikõnnikoolituse Lihulas, orienteerumispäev Nõval või rattaralli Ridalas. Täpsem info liikumissündmuste kohta on üleval MOVE Weeki kodulehel.